Tilbage til bloggen

Monto blogindlæg

13.10.2021

Udlej dit værktøj

Har du masser af værktøj, som bare står og samler støv? Hvorfor ikke tjene penge på dette?

Monto er en deleøkonomisk platform, som faciliteter leje og udlejning af genstande mellem private samt mellem virksomheder og private - blandt andet udlejning og leje af værktøj.

Montos eksistensgrundlag er baseret på en ambitiøs bæredygtig agenda. Der er en stor samfundsmæssig tendens til at forbruge mindre og vi skal i højere grad gøre op med ’køb og smid ud’ kulturen, som vi har været præget af, og tildeles stadig er. Monto vil udfordre de miljøskadende forbrugsvaner ved at tappe ind i en forbruger adfærdsændring, og er derfor fortaler for at, vi skal blive bedre til at udnytte vores ressourcer i højere grad.

En måde at udnytte vores ressourcer bedre, er gennem den cirkulære økonomi. Når vi vælger at købe f.eks. værktøj skal vi bevist vælge bedre kvalitet således levetiden forlænges - og fordi du kan udleje det på Monto, er der derfor også et incitament til at købe bedre kvalitet.

Du kan tage aktiv andel i den cirkulære økonomi og netop lade mennesker i dit nærområde leje bl.a. dit værktøj når du ikke selv anvender det. Som udlejer kan du altså tjene penge på at udleje genstande som du allerede ejer og tilmed ikke benytter hver dag. Samtidig sparer du lejeren for at skulle have erhvervet sig den lejede genstand. Det er altså et win-win.

Som virksomhed kan du også deltage ved at udleje genstande som f.eks. pladevibrator, cementblander, rullestillads eller andre genstande som du ikke bruger hverdag i din profession.

Udlejning af værktøj privat samt erhverv er ét skridt i den rigtige retning til at imødekomme den grønne omstilling.

Har du skuret, garagen, kælderrummet eller lageret fyldt med værktøj? Hvis ja - tøv ikke med at downloade Monto på App Store eller Google Play, og tjen penge på udlejning af værktøj. Appen lancerede i sommeren 2022.

Udlejning af maskiner

Monto faciliteter ikke kun udlejning af mindre el- og håndværktøj, men også udlejning af maskiner i alle størrelser. Herunder tæller f.eks. minigraver, lifte, stubfræser, flis maskine, og maskinbøre.

Udlejning af havemaskiner er der også plads til på Monto, hvor du bl.a. kan udleje din plæneklipper, hæktrimmer, motorsav, og/eller brændekløver.

…ja, du kan faktisk udleje alt hvad du har liggende som andre i dit nærområde vil nyde at leje, imens du tjener en økonomisk gevinst.

Hos Monto får du altså udlejning til billige priser, samt sikkerhed da dine udlejede genstande er forsikret.

Lej værktøj billigt og sikkert

Som lejer kan du spare penge på at leje, fremfor at købe. Lej værktøj billigt i dit nærområde.

Ideen til Monto opstod i behovet for en slagboremaskine. Hvorfor købe en boremaskine, som blot vil blive benyttet et par gange om året, til at hænge en hylde eller et par billeder op? Måske du, ligesom jeg, alligevel kiggede på at købe en boremaskine og qua dit behov, køber en billig en, hvilket viser sig ikke at holde eller gøre jobbet ordentligt.

Med Monto har du en værktøjskasse i dit nærområde, som du kan få adgang til igennem appen. Du har altså hele tiden en værktøjskasse ved hånden.

Der er mange gode grunde til at leje, frem for at eje noget du blot får brugt periodevis. Her er 3 gode grunde til at leje værktøj:

  1. Økonomi: Spar penge ved at leje værktøj billigt. Du har ingen vedligeholdelse og du minimerer det du ejer.
  2. Materiel: Du kan leje en bred vifte af værktøj - også et moderne produkt du måske ellers ikke ville have haft i din værktøjskasse.
  3. Service: Fordi du kan leje i dit nærområde, betyder det at tilgængeligheden er stor og der er fleksibilitet ift. hvornår du ønsker at leje, samt afhentning og returnering. Det er altså langt hurtigere end at gå ud og erhverve sig værktøjet.

Er du for eksempelsvis i gang med at renovere et hus eller omlægge haven, hvorfor så ikke leje f.eks. en gipspladehejs, fliseklipper, loftssliber eller græstrimmer, i stedet for at erhverve dig disse produkter selv.

Tendensen er tydelig - deleøkonomiske aktiviteter er i vækst og tilslutningen er enorm. Hop med på bølgen og download Monto appen som allerede er lanceret på både Google Play og App Store og start udlejningen af dit værktøj.