Tilbage til bloggen

Monto blogindlæg

26.8.2022

Udlej dine ting med succes

Nøglen til en succesfuld udlejnings annonce er hvordan du præsenterer dit produkt - på lige vilkår som hvis du ville have en salgsannonce. Det handler primært om billederne samt beskrivelsen.  

Når du laver en udlejnings annonce på Monto, er der 6 skridt du bliver taget igennem med mulighed for flere tilvalg. Billeder til din annonce, produktbeskrivelse af din genstand, valg af kategori samt under kategori så det er nemt for lejere at finde din annonce, adresse hvor afhentning og returnering skal finde sted, og slutteligt prissætning. 

Tag billeder

Første skridt i din udlejningsannonce er at tilføje billeder. Du kan enten vælge at uploade billeder fra din kamerarulle, eller du kan vælge at tage nye.  

Når du vælger billeder til din annonce, er der 4 ting du skal være opmærksom på:  

Lys: Tag altid billeder af dit produkt i dagtimerne, således det er nemt at se produktet. Vælg tilmed ikke at tage billedet imod lyset, da det gør billedet mørkere. Du skal også være opmærksom på at undgå blitz. 

Baggrund: vælg en baggrund der ikke er rodet. Det kan være du vil udleje din boremaskine og tager et billede af den på et rodet og beskidt arbejdsbord. Vælg i stedet en flade hvor der ikke er rod, som f.eks. på gulvet, eller på et rent bord. Hvis du gerne vil udleje din autostol til bilen, kan det være en fordel at tage billedet fra bilen hvor stolen er monteret. 

Forskellige vinkler: Undgå at tage blot ét billede af din udlejningsgenstand. Vælg i stedet flere forskellige vinkler eller funktioner, således lejeren får et bedre helhedsindtryk.  

Udseende: Husk at rengøre din udlejningsgenstand inden du tager billeder af den, og inden du udlejer den. Ingen har lyst til at leje et produkt der ikke er holdt i god stand.  

Når du vælger billeder til din udlejnings annonce, skal du være opmærksom på, at du kan uploade op til 5 billeder, hvoraf det først udvalgte billede bliver til forsidebillede på din annonce, så vælg det første billede med omhu, således den taler til lejere.  

Skriv tekst

En produktbeskrivelse som er nem at læse, men som også er beskrivende, betyder en stor del når lejere kigger på udlejningsannoncer. På Monto skal du først vælge en titel og herefter skrive en beskrivelse af produktet.  

Hold titlen kort; nævn produktet samt eventuelle superlativer, standen eller mærket. I produktbeskrivelsen kan du med fordel skrive standen på genstanden, hvordan den skal bruges, er det noget lejere skal være opmærksomme på, eller andet der vil hjælpe lejer.  

Vælg herefter hvor mange du har af antallet – f.eks. kan du notere 8 styks, hvis du har 8 stole som du vil udleje. Herinde vælger du også minimums periode.  

Herefter skal du vælge hvilken kategori den tilhøre, da det vil styrke synligheden på din udlejnings genstand når brugere anvender søgefunktionen eller sorterer igennem kategorier.  

På Monto har vi følgende seks kategorier: teknologi, diverse, værktøj og udstyr, sport og fritid, fest og event, transport og autotilbehør  

Når du har valgt hvilken kategori dit produkt skal ligge i, skal du vælge underkategorien. Dette sikrer blot at din genstande ligger korrekt og kan få flest visninger.  

Praktisk

Efter du har lavet annoncen med billeder og tekst, samt lagt den i de rigtige kategori og underkategori, skal du vælge hvor din udlejnings genstand skal afhentes og tilbageleveres. Du kan vælge den adresse du angav da du oprettede din bruger, men hvis du tager genstanden med på arbejde og ønsker at lejer skal hente den der, så angiv din arbejdsadresse når du laver din udlejningsannonce. Adressen bliver først synliggjort for lejer når du har accepteret bookningen.  

Sæt hernæst udlejningsprisen for din genstand pr. dag. Husk at være fair – prisen kan justeres efter annoncen er færdig under din profil. På denne side kan du også tilføje rabat trin – f.eks. lej genstande for 2 dage og få 10% rabat. 

Under din profil kan du se alle dine udlejningsannoncer og kan nemt ændre på produktbeskrivelsen, billeder, prisen samt lokationen for afhentning. Det er også herinde du kan tilgå kalenderen for hvert produkt du har til udlejning.  

Kalenderen er en vigtig nøgle til en succesfuld udlejningsannonce. Du kan se hvornår din genstand er udlejet, hvornår der er en booking anmodning på den fra en lejer, og du kan blokere dage hvor du ikke ønsker at udleje din genstand. Du kan også ændre dagsprisen til at være højere i weekenden, hvis du ønsker.  

Det er nemt at lave en udlejnings annonce og har du denne guide in mente når du opretter dine annoncer, så har du en god chance for at blive en dygtig udlejer på Monto.