Tilbage til bloggen

Monto blogindlæg

7.4.2022

Vandaktivitet for enhver

Sommer i Danmark er noget af det bedste vi kender, og vi flokkes ved havnebadede og kanalerne i byerne, samt langs kysten på strande rundt i resten af Danmark. Vi bliver nedkølet i vandet og varmet op på lands, og vi kan bruge timer netop sådan... lige indtil rastløsheden rammer og vi ikke længere kan ligge stille. Vi er gode til at bruge vandets muligheder, og vi ser derfor også flere aktiviteter til vands få fodfæste og popularitet.

Paddleboardet

En af de populære vandaktiviteter er sup boards, og vi ser dem i f.eks. kanalerne som aldrig før. Paddleboardet har vundet danskernes hjerte og det er ikke uden god grund. Det er et fantastisk motionsredskab og det er meget alsidigt. Det kan bruges både på traditionelvis hvor man står på knæerne eller fødderne og paddler rundt i kanalerne eller på havet, men det kan også bruges til at udøve yoga og pilates på vandet for de øvede hvor balancen bliver udfordret. Sup boardet kan også bruges som transportmiddel i byernes kanaler for dem der ikke falder i vandet. Om sommeren er det fantastisk til at solbade på, eller som en aktivitet og et afbræk på en dag ved havnekanten med venner.

Vandsport

Andre vandaktiviteter inkluderer b.la. surf, vindsurf, vandscooter, og foil. Disse er brugt på det åbne hav hvor vinden er en stor faktor i aktiviteten. Aktiviteter med surf er høj vind et forudsæt. Surffoil er en forholdsvis ny aktivitet men er hurtig blevet populær. I stedet for en klassiske finne der sidder på et surfboard, sidder der en hydrofoile som tillader boardet at flyve ovenpå vandet og derfor ikke være lige så restriktiv i vandet som et traditionelt surfboard. En aktivitet hvor vinden helst skal være ved et minimum er motorrisede aktiviteter, som f.eks. speedbåde og vandscootere. Vandscootere er sjovest når vinden er forholdsvis stille, og det er en aktivitet der er for de fartglade – det samme er gældende for speedbåde, særligt hvis man spænder en donut, banan eller vandski efter den. Husk at våddragter er gode at have på i Danmark når du udøver vandsport, da havet omkring Danmark ikke er lige så varmt som Middelhavet. Det giver mulighed for at være i vandet i længere tid, samt forlænge sæsonnen.

Lej en kano eller kajak

I de danske åer og udmundinger er kano og kajakker en fantastisk aktivitet. Planlæg f.eks. en tur på Gudenåen i en kano eller en kajak som teambuilding aktivitet, en familietur, eller f.eks. en polterabend. Kano og kajak udlejning kan findes langs åerne i Danmark, men ønsker du at leje en kajak i byen kan det være sværere, da disse udlejningsboder fylder en del og derfor er svære at finde plads til. Nogle roklubber udlejer dog kano eller kajakker, så du kan være heldig at finde dem der. Skelner man mod privat udlejning er udbuddet næsten ikkeeksisterende, til trods for at de der bor ned til vandet ofte har en. Disse mennesker har måske ikke tænkt på over privat udlejning. Det ønsker Monto at lave om på.

Monto er en ny udlejningsportal som gør det muligt for dig nemt og bekvemmeligt at leje genstande fra f.eks. naboen eller fra f.eks. et lokalt surfcenter. Ligeledes kan du lægge dine uudnyttede ting op til udlejning og tjene en gevinst på det. Monto er skabt på en ambitiøs bæredygtig agenda, hvor ressourceudnyttelse er i højsædet. Monto ønsker at vi gentænker vores købekraft og i højere grad lejer ved hinanden i stedet for at eje de samme genstande. Har du ofte et behov for en genstand, så køb i god kvalitet således det holder i en længere periode, og du kan tilmed tillade at betale lidt ekstra for kvaliteten, da du kan få nogle af pengene igen ved udlejning igennem Monto.

Bor du i lejlighed i byen og har kælderrummet pakket med sup boards, en kajak, våddragt eller andet, så overvej at udleje disse artikler og genere tilmed en passiv indtægt. Monto faciliterer ikke blot leje og udlejning af vandsports artikler, men også værktøj og udstyr, hobby artikler, haveredskaber, tagboks osv.

Inden du løber ned til nærmeste udlejningsbod eller skriver ‘køb paddleboard’ på google, så download Monto og tjek udvalget ud nær dig! Monto appen forventes at ramme App Store og Google Play i 2022.