Tilbage til bloggen

Monto blogindlæg

22.4.2022

Billige velvære oplevelser

Vi dyrker os selv i en grad er ikke et set før. Ikke nødvendigvis på den yoga/selvheldbredende måde som Brinkmann prædiker imod, men vi er blevet opmærksomme på alle de små ting vi kan gøre i hverdagen for at være bedre ved os selv. ‘Mig-tid’ eller ‘self-care’ kan det også populært hedde. Denne stund med egenomsorg er givende i alle aldre og på tværs af alle køn. Nogle ved måske ikke, at de yder egenomsorg i hverdagen fordi det er inkarnerede vaner i deres eksisterende adfærdsmønster. Andre er mere opmærksomme på at tilvælge egenomsorg og vælger aktivt at inkorporere flere ind i deres ritual, imens en anden gruppe i højere grad er opmærksomme på at lave gode vaner med elementer af egenomsorg.

En kop kaffe med avisen på en weekends morgen, er et eksempel på egen omsorg. At fugtigøre kroppen med en bodylotion efter badet er et godt eksempel på en anden. Tage til en sportsaktivitet man nyder, spise frokosten udenfor i solen, se et afsnit af en serie, eller ligge en ansigtsmaske, er igen aktiviteter der skaber velvære i din hverdag, og chancerne for at du allerede praktisere en eller flere af de ovenstående er høje.

Der findes mange eksempler på selvkærlige aktiviteter og markedet for dem er kæmpe stor. Vi kigger ofte mod USA for at finde de nye trends inden for wellness emnet, eller mod de højteknologiske markeder i Asien, hvor de er meget eksperimenterende inden for velvære, samt har en dyb kultur for at passe på krop og sind på forbyggende måder.

Velvære til kroppen

Det kan være dit budget ikke er til at se en massageterapeut hver måned eller negledamen hver anden uge, eller måske du bare undlader at prioritere penge til det? Tænker du, at velvære og egenomsorg er synonymer med dyre behandlinger og spaoplevelser, så tænk om. Det er korrekt at det kan være dyrt at få disse behandlinger, men der er billige alternativer, som f.eks. hjemme behandlinger. Særligt under corona blev vi gode til at passe på os selv i hjemmet, og mange eksperimenterede med at genskabe wellness oplevelser de før har fået lavet ude, med en hjemmelavet version.

Er du også blevet nysgerrig på, om du kan skabe samme velvære oplevelse hjemme som ude, men synes diverse gadgets er dyre i indkøb - så tjek Monto appen ud. Monto er en digital platform som faciliterer leje og udlejning mellem mennesker. Har du f.eks. wellness gadgets du ikke bruger konstant, så kan du lægge dem op til udlejning, og et menneske nær dig kan leje den og få en skøn selvkærlig oplevelse, imens du tjener en udlejningsgevinst.

Forestil dig at leje en motionscykel i 3 måneder som en del af et træningsprogram du har købt i forbindelse med et genoptræningsforløb, eller leje en romaskine fordi du har købt et træningsprogram. Du kan også være heldig at finde en massagebriks eller massage sæde til stol på Monto som en nær dig har til udlejning, fordi deres brug ikke er konstant. Du kan leje det, i stedet for at eje det.

Rehabilitering og restitution

Er du vild med de nyeste trends inden for wellness eller nysgerrig på dem men ikke vil købe udstyret eller betale behandlingen ude, så kan du være heldig at finde disse gadgets på Monto. Lej f.eks. kompressionsstøvler eller massagepistoler. Disse kan være meget dyre i indkøb hvis du agter at købe kvalitetsprodukter, men hvis det blot er for at prøve en trend af, så afhold dig fra at købe. Fordelen ved at leje, er bl.a. fleksibiliteten, dvs. at hvis du mangler et produkt som et led i en rehabiliterings proces, kan du leje produktet fra når skaden er sket og indtil du ikke længere har et behov. Det kan være en balance bold eller et infrarødt tæppe, eller kompressionsstøvler, massagepistol eller krykker. Kun fantasien sætter grænser for hvad du har liggende som andre mennesker kunne have interesse i at leje.

Udendørs wellness

Forestil dig en kølig dansk sommeraften i et udendørs varmt bad. Sådanne oplevelser kan du ofte få på spa hoteller, men denne kan du også genskabe hjemme. Lej f.eks. et vildmarksbad eller en sauna på trailer næste gang du skal i sommerhus, eller hvis du ønsker at overraske familien en weekend i velværes tegn. Du kan også leje det og invitere veninder forbi til en hyggelig aften med et glas vin under stjernerne.

Gentænk dine forbrugsvaner, skab nye oplevelser og tap ind i den cirkulære økonomi) samtidig. Sign-up til Monto på www.monto-rent.com