Tilbage til bloggen

Monto blogindlæg

22.4.2022

Lav en hjemmebiograf

Nyder du også de velkendte toner af 20th Century Fox, Paramount, Walt Disney eller Universal i introduktionen til film? At flyde ned i en blød stol og nyde en film med den velkendte duft af popcorn og uden forstyrrelser? 

At se en film hjemmefra er ikke helt den samme oplevelse. Selvom vi er ihærdige til at se film hjemme, så er det også fantastisk at tage i biografen og få hele oplevelsen.  

Hvorfor ikke genskabe denne oplevelse hjemme? Du kan overraske familien med en hjemmebiograf på en regnvejrsdag, overrask din kæreste med en romantisk filmaften hjemme, eller invitere veninderne eller kammeraterne over på film hygge.  

På Monto kan du leje lige netop det nu mangler til alverdens begivenheder eller aktiviteter, som f.eks. en hjemmebiograf. Ejer du derimod genstande der kan bruges til at lave en hjemmebiograf, så læg dem op til udlejning og tjen en udlejnings gevinst. Monto er en digital platform der faciliterer udlejning af genstande, formidler kontakt mellem lejer og udlejer, samt understøtter betaling og sikkerhed igennem bruger ratings og verifikation. Monto brugerne anvender Monto for at spare og tjene penge, samtidig med at reducere forbrug og bidrage til den grønne omstilling. Det er et win-win.  

Den optimale biograf oplevelse hjemme

For at lave en hjemmebiograf oplevelse så ægte som muligt, er der en lille håndfulds ting du skal sørge for eller være opmærksom på:  

TV og lyd

Den første og vigtigste post er selvfølgelig det digitale aspekt. Hvis du har et stort TV, kan det sagtens bruges til at se film på, men hvis du vil gå hele vejen, så lej en projektor og et lærred for at genskabe den store velkendte skræm som du kender fra biografen. Derefter skal du have styr på lyden. Lej en soundboks eller et sæt med højtaler og forstærkere for at genskabe den velkendte surround sound, således du kan blokere al anden lyd ude.  

Sæt stemningen

Derefter skal du sætte stemningen. Ved at lave en hjemmebiograf kan du faktisk gøre det mere hyggeligt og intimt, end den oplevelse du kender fra biografen. Du kan tilmed lave oplevelsen mere behagelig, ved at søge for at have noget blødt at sidde i. Hvis du ikke har en blød sofa, så læg en dyne og puder deri for at gøre den rigtig blød og varm. Hvis I er en større gruppe der skal hygge med en hjemmebiograf, så tag topmadrasserne af sengene og læg dem ind i stuen – det giver et stort blødt areal. Tag alle dyner og puder med derind, og I kan hygge jer på det bløde gulv. Sørg for a minimerer belysning udefra, og hav i stedet en masse stearinlys tændt for at skabe en romantisk stemning, eller tænd et par lamper, hvis du er nervøs for brandfaren eller blot ønsker mere lys.  

Biograf snacks

Den sidste post er selvfølgelig snacks. Det er en uundværlig post i enhver biograf oplevelse. Lej en popcornmaskine så den velkendte duft fra biografen også er hjemme i hjemmebiografen. Det vil virkelig sætte prikken over i'et. Køb en masse forskelligt slik og lad hver person blande deres egen pose eller skål, hvis du vil genskabe bland selv-slik oplevelsen. Server sundere snacks som grøntsager med humus eller dip, hvis oplevelsen skal være knap så syndig. Vil du virkelig kræse for familien eller de yngste gæster, så lej en slush-ice maskine og lad børnene slubre de farvede drinks i sig. Ønsker du at servere mad inden filmen, så kan du med fordel leje en pizza ovn og lade gæsterne forme og vælge fyld til deres egen pizza. En udendørs pizza ovn kan bruges i alle sæsoner, næsten uafhængig af årstiderne.   

Udendørs events

Hjemmebiografer behøver selvfølgelig ikke kun at være indendørs, du kan også sagtens leje projektor, lærred og lyd til udendørsbrug. Forestil dig at sidde en lun sommeraften under stjernerne i godt selskab, og hyg med tæpper og en god film. Du kan med fordel leje en terrassevarmer således du er sikret, at din familie eller gæster kan holde varmen. Hvis du har inviteret mange mennesker, kan du leje stole eller liggestole, så alle gæster har det behageligt. 

Begræns ej en udendørs eller indendørs hjemmebiograf til blot at nyde film. Du kan invitere folk over til at se sports events, koncerter, eller politiske arrangementer. Kun fantasien sætter grænser.  

Download Monto allerede nu og planlæg dit næste arrangement.