Tilbage til bloggen

Monto blogindlæg

22.3.2022

Sport- og fritidsudlejning

På Monto ser vi et stort potentiale i udlejning mellem private, specielt inden for sport og fritid. Forestil dig at leje sport eller fritids artikler i kortere tid for, at genopdage en hobby eller prøve kræfter af med en ny. I barndommen og den unge opvækst, kaster vi os ud i nye sportsgrene herunder ridesport, ketcher sport, boldsport med flere uden at tøve. Senere i livet fylder netop disse sportsgrene måske i vores liv, men med det sociale aspekt i højsædet, hvor herefter det kan ebbe ud eller blive tilsidesat med noget praktisk, familie og/eller arbejde. De bliver sjældent genoptaget, pga. tidmangel eller manglende ressourcer. Dette vil Monto vende om på.  

Monto ønsker at sparke en ny gejst ind i tankerne om fritid. Lej dit grej og sportsudstyr på Monto! 

Lej dit grej

Udover at tjene penge på grej og udstyr dine skabe bugner med eller du har liggende på loftet, i kælderrummet eller i garagen som du ikke bruger, så er fordelen ved Monto også at du aktivt hjælper dit nærmiljø. Ved at udleje camping udstyr, såsom camping tørrestativ, sparer du en fra at købe billig camping grej som måske ikke vil blive brugt igen - altså et unødigt forbrug. Outdoor grej i kvalitet er dyrt at købe, og folk der køber det billigt har ofte kun et kortvarigt behov - måske for at se om outdoor livet er noget for dem. Herunder findes også de ny udklækkende studenter som traditionelvis drager på et udlandseventyr med en rygsæk de blot har brug for et par måneder. Lej backpackerrygsæk på Monto og lad andre få glæde af den.

Vandsport items som vandscooter paddle board, kajak og kano udlejning er genstande der falder under et mere typisk udlejningsfænomen, men hvorfor ikke også udleje dit private surf board og våddragt? Større items som sejlbåds udlejning til f.eks. en rejsende sejlsportsfamilie, er også en mulighed. 

Leje af roulettebord, callaway golfsæt, ultimate frisbee, snowboard, tandemcykel, symaskine, podcast udstyr osv. er vidnesbyrd om at vi ønsker at genoptage hobbies eller teste dem af. Lad os mødes udenfor skærmen og socialisere over sport og fritid, som vi var gode til da vi var yngre. 

Lej maskiner

Salget af el maskiner til køkkenet har vokset stødt de sidste par år som følge af diverse madlavningsprogrammer på tv i ind og udland, som vi har taget til os. Vi eksperimenterer mere end nogensinde før i køkkenet. Men inden du farer ud og investere i en sousvide, juicer, pastamaskine eller andet, så tjek om det ikke ligger til udlejning på Monto. Monto huser nemlig også udlejning af køkkenudstyr og du kan leje maskiner herunder og mestre hjemmelavet pasta på ingen tid og på et minimalt budget - og nyd at maskinen ikke fylder i skabet efter brug.

I coronaens højtid købte mange danskeretrænings maskiner som nogensinde før, faktisk i rekordhøje mængder. I takt med at mange er vendt tilbage i rutinen og tilbage i fitnesscentrene, er markedet for udlejning af netop disse maskiner derfor en mulighed, hvis man ikke ønsker at sælge. 

Kunne du tænke dig at leje f.eks. en spinning cykel, stepmaskine, løbebånd eller romaskine er det værd at tjekke Monto ud. 

Monto har som mål at reducere danskernes købetrang og vende købsadfærden på hovedet. Vi ønsker at genstarte forbrugsvanerne og deltage i den grønne omstilling. Incitamentet er desuden med en økonomisk gevinst for næse, hvorfor vi tror på at danskerne vil tage leje og udlejning til sig. 

Vi ønsker med Monto at udlejere der har været købekraftige lejer deres grej (og tilmed tjener penge), således at det stopper lejere fra at købe dem. Samtidig har lejere mulighed for at komme ud og eksperimentere med nye hobbies med kvalitets grej, da de ikke selv skal købe nyt og derfor købe billigt for at teste det af. 

Monto appen er netop under udvikling og rammer App Store og Google Play senere i år. Vi håber meget I vil tage godt imod dette initiativ og hjælpe os med at ændre forbrugsvanerene inden de bliver til inkarneret vaner.  

Gør alle dine passive til aktiver ved udlejning. Tjen penge på udlejning af sport og fritids artikler og hjælp miljøet. Bliv samtidig en del af en bevægelse der er beviste om forbrug og som hjælper ens nærmiljø. Det er en win-win for alle involveret.