Tilbage til bloggen

Monto blogindlæg

22.4.2022

Tag på billig skiferie

Vinterferien i uge 7, eller uge 8 for fynboerne, er for mange familier og vennegrupper, et af årets højdepunkter, hvor bilen bliver pakket med udstyr inden kursen bliver sat mod snebelagte bjerge med ny præparerede pister i enten Alperne eller mod nord i Norge eller Sverige. Skiferien er altid kærkommen efter julen og nytåret, og hos Monto ønsker vi, at I kan komme afsted på en billig skiferie – uden at gå på kompromis med kvalitet.

Billig skiferie

Det er ikke nogen hemmelighed at en skiferie hurtig kan blive en bekostelig affære, der bl.a. tæller udgifter til hotel eller skihytte, liftkort til hele flokken, frokost på pisten, afterski når skidagen er omme, og ikke mindst en hel masse udstyr og tøj, samt skiskole til nybegynderne.

Så længe børnene er i voksealderen vælger mange at leje ski, skistøvler og skihjelme til dem, da det kun passer i størrelsen få år af gangen. Hvis det er din første tur på ski, så er det også værd at kigge på udlejning af ski tøj, hvis du ikke har et sæt. Bor du i lejlighed, ynder at være minimalistisk, eller bare ikke har investeret i gear til den årlige skiferie grundet det lille behov, så er udlejning bestemt også noget for dig. Der er mulighed for at leje meget andet skisports udstyr og accessoires og dermed få en billig skiferie, og slippe for at leje det slidte og dyre gear på din skisports destination.

Lej ski udstyr

På Monto er der rig mulighed for at leje skisportsudstyr – lej f.eks. snowboard, skihjelm, ski tøj for damer og mænd, skistøvler, rygskjold og ski. Det kan også være du måske har planer om at forsøge dig med en ny gren inden for skisport, men ikke ønsker at købe udstyret før du lige har fået afprøvet om det kunne være noget for dig. Vil man i stedet forsøge sig med cross country skiing, kan man leje langrend ski og støvler - det kan tilmed være et dejlig afbræk fra et par dage på alpin ski og du kan tilmed komme ud i det smukke snelandskab og nyde naturen. Har du derimod mod på en anden smuk naturoplevelse, men med en smule mere adrenalin og hårdt arbejde, så kast dig ud i off pisten på randonee. Randonee kræve rigtig meget udstyr, hvorfor det kan være oplagt at leje randonee ski, randonee støvler, skind, lavineudstyr som, GPS tracker, sonder, skovl, rygsæk, lavinetaske med ABS, osv. – som listen nok antyder, kan dette hurtigt bliver meget bekosteligt, specielt hvis man ønsker at anvende udstyr af høj kvalitet. For at lave et afbræk alle kan være med på, så suppler skiferien med andre vintersportsaktiviteter ved at leje skøjter, ishockey skøjte, ishockey stave eller kælke. Disse sidstnævnte aktiviteter foregår som regel også oplyst, så hvis du ønsker at hoppe over afterski er disse aktiviteter oplagte når mørket er faldet og pisterne er lukkede.

Kør-selv skiferie

Som beskrevet kan en pakkeliste til vinterferien kan hurtig blive lang, ved blot at kigge på udstyr og gear. Husk også at pakke normalt tøj, støvler samt skiundertøj samt andre lag for at holde varmen. Ydermere kan man spare ved at handle hjemmefra og have mad med til et par dage eller hele ferien. Særligt hvis skiferien går nord på hvor fødevare priserne er højere end derhjemme.

Med en lang pakkeliste der skal med på vinterferien, kræver det også meget plads. Her kan en tagboks være super anvendelig. Med en skiboks på taget af bilen kan man pakke meget af skiudstyret derop, som der ikke er plads til i bagagerummet. Det er oplagt at leje skiboks og tagbøjler, da den ellers blot optager plads derhjemme, ved at skulle opmagasinere den de resterende 51 uger om året hvor man ikke anvender den. Lej også skikæder til bilen, hvis det anbefales til din destination.

Har du anskaffet sig en skiboks til bilen, alpin ski, randonee udstyr eller andet gear, kan det være meget oplagt at udleje i alle de dage hvor du ikke selv anvender det og derved generere en passiv indtjening på at have genstande du ikke anvender til udlejning.

Monto lancerer en app til sommer hvor du kan leje og udleje de uudnyttede genstande. Monto ønsker at afhjælpe ressourcespild, gentænke vores forbrugsvaner samt være en katalysator for at sætte et grønnere fodspor.